i jak spocik w starym miejscu? kurde ja niedałem rady bo dopiero co wróciłem z pracy. :-(
Czy opłaca się wymieniać zwykłą klimę na climatronic ?
Zwiń
X
-
Czy opłaca się wymieniać zwykłą klimę na climatronic ?
Witam, wszystkich.
Proszę o poradę mam odłożone na boku parę złotych, a z powodu że moja octavka ma zwykłą klimę chciałbym wymienić na climatronik. Poradźcie czy jest sen i czy do taka wymiana wiąże się ze zmianą jakiś rurek i etc w głównym układzie. bo że moduł i nawiewy są inne to już wiem. Pozdro dla wszystkich Klubowiczów OCP.maciek1024
-
-
Napewno jest to jakaś dogodność , ustawiasz temperaturę jaką chcesz i nie musisz się martwić że będzie Ci zimno np w zwykłych pokrętłach nie będziesz mógł puścić nawiewu na nogi na twarz i na szybe w climatronicu można tylko kwestia jest pieniędzy i zabawy z tym . Ja jestem w miarę zadowolonyByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
comcio
A jest to w ogole mozliwe???
W sumie wszystko jest mozliwe, ale koszt bylby ogromny + rozbieranie wnetrza samochodu (montaz wszystkich czujnikow)
Komentarz
-
jakie koszty???
zmiana klimy kosztuje w granicach 1400-1700zl brutto(zaleznie od pory roku najlepiej jest w zimie bo wteedy wychodzi najtaniej
ja swoja zmienialem w piotrkowie trybunalskim i jestem bardzo zadowolony z niej
no i z obsugi (mechaniik ktory jest mily, wydajny, cierpliwy i zna sie na rzeczy) to zadkosc :twisted:
Komentarz
-
-
Re: Czy opłaca się wymieniać zwykłą klimę na climatronic ?
Zamieszczone przez maciejWitam, wszystkich.
Proszę o poradę mam odłożone na boku parę złotych, a z powodu że moja octavka ma zwykłą klimę chciałbym wymienić na climatronik. Poradźcie czy jest sen i czy do taka wymiana wiąże się ze zmianą jakiś rurek i etc w głównym układzie. bo że moduł i nawiewy są inne to już wiem. Pozdro dla wszystkich Klubowiczów OCP.) - później odpuściłem sobie, bo nie chciało mi się z tym bawić (auto i tak ciągle byłoby o pól tony za ciężkie
) i z ekonomicznego punktu widzenia nie jest to też dobra opcja. A tu widzę zmiany miałyby iść zupełnie w innym kierunku. Jak widać - każdemu wedle potrzeb. Najlepiej więc, jak to pytanie zadasz sobie samemu, biorąc pod uwagę fakt, czy nie masz innego, ciekawszego celu na zainwestowanie 1.5-2.0k PLN
Pozdrawiam!
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121jakie koszty???
zmiana klimy kosztuje w granicach 1400-1700zl brutto(zaleznie od pory roku najlepiej jest w zimie bo wteedy wychodzi najtaniej
ja swoja zmienialem w piotrkowie trybunalskim i jestem bardzo zadowolony z niej
no i z obsugi (mechaniik ktory jest mily, wydajny, cierpliwy i zna sie na rzeczy) to zadkosc :twisted:
[ Dodano: Sro 01 Lut, 06 15:12 ]
do tej pory jedyny pomysł, jaki miałem związany z klimą, to jej wyrzucenie celem odchudzenia auta (i tak nie używam) - później odpuściłem sobie, bo nie chciało mi się z tym bawić (auto i tak ciągle byłoby o pól tony za ciężkie
) i z ekonomicznego punktu widzenia nie jest to też dobra opcja. A tu widzę zmiany miałyby iść zupełnie w innym kierunku. Jak widać - każdemu wedle potrzeb. Najlepiej więc, jak to pytanie zadasz sobie samemu, biorąc pod uwagę fakt, czy nie masz innego, ciekawszego celu na zainwestowanie 1.5-2.0k PLN
Pozdrawiam!
Bartek[/quote]
No może i masz rację, ale właśnie świeżo założyłem przedni, tylni zderzak od RS oraz spoiler no i ciut kaski zostało, więc się zastanawiam. pozdrowionka!maciek1024
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciejNo może i masz rację, ale właśnie świeżo założyłem przedni, tylni zderzak od RS oraz spoiler no i ciut kaski zostało, więc się zastanawiam. pozdrowionka!
Nie zauwazylem zebys mial chociaz program zrobiony."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciejJestem świeżak, i nie czję "program", ale myślę o założeniu BOX'a.
w razie czego nie zakladaj tematu "chce zalozyc box - co o tym myslicie?" tylko przegrzeb to co juz jest.
tak tylko z wyprzedzeniem sobie dzialam :helmsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
I wybij sobie z głowy box. Zreszta jak poczytasz forum też do tego dojdziesz.
Autorus :szeroki_usmiechhttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
Ta cena to cena robociżny, czy kompletu z robocizną.
przyjazdzasz oni zakladaja sprawdzja szczelnosc nabijaja i jeszcze odkaza klime
(czyli w sumie samo zalozenie wychodzi ze 200zl taniej bo te wszystkie zabiegi zwiazane z klima kosztuja troche)
ale moze koledzy maja racje ja tez chyba bym wolal jakis programik cena ta sama)
ale przynajmiej masz wiecej pod noga :wink:
Komentarz
-
-
jakby co to już jest na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84661025 , to naprawdę superboxO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
gdyby coś to mam namiar na gościa który sprzedawał kompletnego climatronika za 1400 PLN
climatronic
pytałem się go ze 3 dni temu to jeszcze mial
Komentarz
-
Komentarz